اپلیکیشن شبکه نهال
دریافت نسخه اندروید

سینمایی افسانه سرزمین گوهران

آریو متوجه می‌شود استاد دیگ‌سازش با دیوها ارتباط دارد. پس از آنکه شهر گوهران به دست دیوها فتح می‌شود، آریو سعی می‌کند به کمک دوستانش مردم شهر را از دست آنها نجات دهد.

معرفی برنامه

در زمان‌های قدیم شهری بود افسانه‌ای به نام گوهران. دلیل این نام‌گذاری این بود كه شیرزاد، پهلوان نامدار، پس از شكست دادن دیو سفید، سنگی اسرار‌آمیز به نام «گوهران» را از دیوها پس‌می‌گیرد و با خود به شهر می‌آورد. این سنگ برای آدمیان نیرو، سعادت و خوشبختی به ارمغان می‌آورد و از آن پس، سنگ جادوئی در تالار مخصوصی در قصر حاكم محافظت می‌شود که کلید آن همیشه بر گردن حاکم شهر آویخته است.

مردم این سرزمین تصور می‌نمودند كه دیگر دیوی وجود ندارد ، اما غافل از اینکه دیوها در تلاشند كه به هر شكل ممكن سنگ گوهران را به چنگ آورند و با نیروی جادوئی آن، قدرت سابق خود را بدست آورده و با ضعیف شدن آدمیان بر آنان چیره گردند.

«آریو»، قهرمان اصلی داستان، پسر بچۀ بازیگوش، باهوش و كنجكاوی است كه همراه مادر و تنها خواهر خود «کمندگیس» در این شهر زندگی می‌كند. او در كارگاه دیگ‌ساز معروف شهر، «كچل‌دیگی»، به شاگردی مشغول است. كچل‌دیگی آدمی بدجنس و مالدوست است که بخاطر طمعِ خود، پنهانی با دیوها ارتباط برقرار کرده و در ازای گرفتن سكه‌های طلا برای آنها دیگ‌های پرنده می‌سازد. آریو به راز كچل‌دیگی پی‌می‌برد و قصد دارد وجود دیوها را به حاكم  و مردم شهر اطلاع دهد، اما هیچکس حرف‌هایش را باور نمی‌كند.

عاقبت سنگ گوهران به دست دیوها افتاده و آنها شهر را تصرف می‌کنند. آریو به همراه دوستان خود برای بدست آوردن دوبارۀ سنگ گوهران به سمت سرزمین دیوها حرکت می‌کنند و در نهایت با بدست آوردن این سنگ به شهر بازگشته و با دیوها رو در رو می‌گردند اما...

«آریو، پهلوان کوچک» عنوان این مجموعۀ تلویزیونی است که یک نسخۀ سینمایی نیز به نام «افسانۀ سرزمین گوهران» از این مجموعه گرفته شده است.

خلق یک قهرمان ایرانی و یک افسانۀ بی‌سابقه و بکر باعث شد تا «آریو پهلوان کوچک» بتواند در جشنواره‌های متعددی شرکت کرده و افتخارات بسیاری را برای سازندگانش به ارمغان بیاورد. افتخاراتی نظیر:
دریافت تندیس طلائی بهترین اثر تلویزیونی از پنجمین جشنواره بین‌المللی پویانمائی تهران، در سال 85 .
دریافت تندیس طلائی بهترین کارگردانی از یازدهمین جشن بزرگ سینمای ایران، در آبان 86.
جوایز و افتخارات نسخه سینمائی آن با عنوان «افسانه سرزمین گوهران».
موفقیت در راهیابی به بخش مسابقۀ فیلم اولی‌های سی و یکمین دورۀ جشنوارۀ فیلم فجر.
تقدیر از فیلمنامۀ ماجرامحور فیلم، از انجمن نویسندگان کودک و نوجوان در بیست و هفتمین جشنوارۀ بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان.
تقدیر از داستان و فیلمنامۀ فیلم، از بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان، در بیست و هفتمین جشنوارۀ بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان.
جایزۀ بهترین فیلم بر اساس معیارهای آکادمیک سینما به نسخۀ سینمایی آن، از طرف دانشگاه هنر در بیست و هفتمین جشنوارۀ بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان.

تکنیک این مجموعه تلفیقی از انیمیشن دوبعدی و سه‌بعدی کامپیوتری است که به تهیه‌کنندگی «استودیو سینمایی پارسیما» در مرکز پویانمایی صبا تولید شده است.